martes, 19 de marzo de 2019

FAULES


EL CORB I LA GUINEU

El corb i la guineu és una faula que tracta d’un corb que roba un formatge i una guineu s’adona que el té i li vol prendre. Per tal d’aconseguir els seus fins la guineu comença a ensabonar al corb tot dient-li que canti, que té ganes de sentir la seva veu, tot i que realment és horrible. Al final el corb, abduït per la seva fanfarroneria canta i obrint el bec deixa anar un cant, acte seguit el formatge cau a terra i la guineu se’l queda.

La lliçó que vol donar-nos aquesta faula és que no ens hem de deixar portar per el que diuen els altres i que si aconseguim una cosa cal mantenir-la.

                                       Raimon Ràfols




Resultado de imagen de la rateta que escombrava l'escaleta dibujos
LA RATETA QUE ESCOMBRAVA L'ESCALETA

La rateta un dia estava escombrant l'escaleta i de sobte es va trobar un dineret. Va reflexionar sobre què s’havia de comprar i al final va decidir comprar-se un llaç per poder-lo presumir. Van anar passant els dies i se li van presentar un seguit de pretendents de lo bonica que era. Primer va venir el ruc però va ser rebutjat a causa del so estrident i sorollós de la seva veu, tot seguit va venir el gos, després el gall i finalment l’ànec que van ser rebutjats tots per la mateixa causa. La rateta es va començar a preocupar al no trobar el pretendent amb la veu que li agradés més però de sobte es va presentar el gat i aquell sí que li va agradar, i molt. 
Es van casar i la van advertir de les males intencions del gat però ella no va escoltar a ningú de lo enamorada que estava. Per mala sort el gat se la va menjar i la va matar.


-El missatge de la faula és que no et fiïs només de l’aparença de la gent i del físic i que miris el interior perquè a vegades el més guapo i bonic és el més dolent i malvat. Per altra banda no t’has de casar amb desconeguts només per lo bonics que són, te’n has d’assegurar que podràs conviure amb ell i que és l’individu adequat amb tot el que això comporta.

Roger Vidal

No hay comentarios:

Publicar un comentario